Event

Atelier: Met data effectief aan de slag met aanwezigheid

Archief
Datum
Projectleider
Mariska Overgaag

Om effectief aan de slag te gaan met aanwezigheid is het gebruik van data van onschatbare waarde. Hoe je dat doet ervaar en leer je tijdens dit atelier. Je gaat zelf aan de slag met de data van jouw school. Wat zie je terug? Hoe vind je de benodigde data en hoe kan je dat lezen en duiden? En, hoe vertaal je dat naar vervolgstappen en acties? Wat betekent dat voor de inrichting van je structuur en aanpak.

 

Lessen uit de Haagse praktijk

We nemen je mee in de lessen die we het afgelopen jaar hebben geleerd op tien VO-scholen in Den Haag waar we op verschillende manieren hebben gewerkt aan het verhogen van de aanwezigheid en het welbevinden van jongeren. We hebben geleerd, zijn gestruikeld en hebben met name erg veel verhalen en ervaringen opgehaald. En nu is het tijd om deze opgedane kennis te delen met álle Haagse scholen, zodat we samen werken aan het vergroten van kansengelijkheid en een zo positief mogelijk leerklimaat voor alle jongeren verzorgen.

Toolkit

Alle informatie die in dit atelier wordt behandeld vind je in het Actieplan Zicht krijgen op deze site, waarmee je op een effectieve manier, in verschillende stappen, aan de slag kunt gaan met het verhogen van de aanwezigheid en het welbevinden.

Praktisch

Datum en tijd
Dinsdag 7 februari 2023 13.00-17.00 uur

Locatie
OPDC Zuid Holland West
Gouwestraat 13, 2515 SM Den Haag

Door
TIG (The Implementation Group)  en Project Buitenkans

Voor
Teamleiders, dataspecialisten, applicatiebeheerder en verzuimcoördinatoren, COPA's

Vragen?

Heb je vragen of wil je eerst even doorpraten over waarom het een goed idee is om dit atelier te volgen? Neem contact op met projectleider Mariska Overgaag via mariska.overgaag@yolk.nl

Aanmelden via de knop bovenaan deze pagina.