Artikel

Schouder aan schouder: inspirerende verhalen over samenwerken met ouders

Schouder aan schouder
Projectleider
Coco Jansen

Een boekje vol inspirerende verhalen over ouderpartnerschap

Ploeteren kan het zijn: ouders betrekken bij het onderwijs van hun kind. Daarin sta je als school niet alleen. Sinds 2022-2023 werkt Project Buitenkans aan meer kansengelijkheid en dus ook meer ouderparticipatie in de wijken Bouwlust, Moerwijk en Transvaal (Den Haag). Wat we zien, is dat ouderparticipatie eigenlijk overal lastig te organiseren is. Door in deze wijken in gesprek te gaan met ouders en door inzet van professionals hebben we boven tafel gekregen wat die participatie nou eigenlijk in de weg staat én wat ervoor nodig is om dat te veranderen. Het goede nieuws? Het draait vooral om betere communicatie.

In dit boekje bieden we mogelijkheden voor meer en constructiever contact met ouders. Daarnaast hopen we dat de voorbeelden iets in beweging brengen. Voorbeelden van praktische situaties, waar met kleine veranderingen grote resultaten zijn geboekt. En waar een andere manier van communiceren écht het verschil maakte.

Veel plezier en inspiratie!
 

Lees hem hier

Hieronder lees je de digitale versie. Ontvang je graag een aantal gedrukte versies van deze uitgave voor op jouw school? Neem dan contact op via coco.jansen@yolk.nl

 

Een publicatie van Gemeente Den Haag, SPPOH, Ons Verbind, Stichting Jeugdwerk & Project Buitenkans
 

Eerste druk: 2023

Lees meer

Links en documenten die dit onderwerp beter helpen begrijpen.

PDF
Ouderbetrokkenheid_digitaal_v1.pdf
Download