Event

Atelier: Ouderpartnerschap versterken in het PO

Archief
Datum
Projectleider
Coco Jansen

Atelier Ouderpartnerschap

Tijdens dit atelier delen ouders die op dit moment betrokken zijn bij ouderpartnerschap projecten op Yunus Emre, Anne Frank en het Galjoen hun ervaringen, vertellen de projectleiders van Ons Verbind en Stichting Jeugdwerk hoe zij te werk gaan en ben jij als schoolleider, IB’er, leerkracht, ouder of adviseur welkom al je vragen te stellen en ervaringen te delen over ouderpartnerschap en ouderbetrokkenheid. Zo start je met het formuleren van een aanpak voor jouw school, waar je in het nieuwe schooljaar direct mee aan de slag kunt. Je gaat naar huis met concrete kennis en praktische tips waardoor je weet hoé je op jouw school aan de slag kunt gaan met ouderpartnerschap.

 

Achtergrond

Het verhogen van ouderbetrokkenheid is een belangrijke pijler onder het Nationaal Programma Onderwijs en samen met project Buitenkans hebben we ons er vanaf het begin op geconcentreerd. Mede geïnspireerd op het ouderpartnerschapsmodel van David Kranenburg doen we op dit moment met 4 scholen en 6 Haagse organisaties praktische ervaringen op. 

De ervaringen, ontwikkelde formats, werkwijzen en tools die daar worden ontwikkeld, stellen we beschikbaar aan alle Haagse PO scholen, in eerste instantie met name aan scholen in de zogeheten ‘APC gebieden’, waar de hulp het hardst nodig is.

 

Voor wie is dit atelier bedoeld?

Voor iedereen van en rondom de school die aan de slag wil met of ervaringen wil uitwisselen over ouderpartnerschap en alvast een vliegende start wil maken voor komend schooljaar. Ben je een schoolleider, IB’er, leerkracht, ouder of adviseur? Voel je welkom en meld je aan. 

 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 30 mei 2023

Tijd: inloop 8.30 uur, start 9.00 uur, afloop 11.30 uur

Locatie: OBS Het Galjoen, Anna Blamanplein 15, 2525 ZV

 

>> Meld je aan via de knop bovenaan de pagina