Livecast

Experts over het dalende welzijn onder jongeren – en wat te doen

Datum
Projectleider
Monique Kuik

Live vanuit het Segbroek College Goudsbloemlaan lokaal C11

Erbij zijn en meepraten? Stuur een mail naar coco.jansen@yolk.nl
Online meekijken? Meld je aan.

Op 13 oktober gaan 4 experts én een publiek vol (ervarings-)deskundigen met elkaar in gesprek. Over waarom het welzijn van jongeren daalt – niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Over hoe je het tijdig herkent. En vooral: over wat je als school kunt doen om die dalende trend te keren. 

Frederieke Vriends
Frederieke Vriends is directeur van MIND us, dé landelijke organisatie die zich inzet voor het vergroten van het mentale welzijn onder Nederlandse jongeren. De organisatie richt zich op het versterken van jongeren zelf en zoekt naar oplossingen en voorzieningen op wijk-, gemeente- en landelijk niveau.  

Jaap Boerema
Jaap Boerema is mentor en leerlingbegeleider op het Segbroek College. Hij pleit voor een brede kijk op het welzijn van leerlingen en vindt dat vroege signalering van dalend welzijn onder jongeren een taak is die bij school ligt.

Monique Kuik
Monique Kuik is projectleider bij Buitenkans, en beheert daar het dossier Welbevinden. Zij bouwt momenteel aan een levend kennisportfolio rondom dit thema, waarbij samenwerking tussen relevante partijen én het gesprek met jongeren zelf centraal staat. Tijdens de livecast deelt ze de opbrengst van de interactieve sessies die ze met de Design Innovation Group eerder deze zomer had met jongeren van verschillende VO-scholen in Den Haag.

De gespreksleiding is in handen van coach en trainer Maaike Buijsman.

Project Buitenkans helpt VO-scholen in en rondom Den Haag om zoveel mogelijk jongeren met zoveel mogelijk kansen hun opleiding te laten afronden. Welbevinden speelt daar een grote rol in. Steeds vaker klinkt het geluid dat jongeren niet lekker in hun vel zitten. Daar ontstaan achterstanden door. En sommige jongeren gaan helemaal niet meer naar school.

 

Verwante dossiers

Dossier waarbinnen deze livecast belangrijk is.