Event

Atelier: Ouderpartnerschap in het PO

Archief
Datum

Atelier Ouderpartnerschap

Het verhogen van ouderbetrokkenheid is een belangrijke pijler onder het Nationaal Programma Onderwijs en samen met project Buitenkans hebben we ons er vanaf het begin op geconcentreerd. Mede geïnspireerd op het ouderpartnerschapsmodel van David Kranenburg doen we op dit moment met 4 scholen en 6 Haagse organisaties praktische ervaringen op.

De ervaringen, ontwikkelde formats, werkwijzen en tools die daar worden ontwikkeld, stellen we beschikbaar aan alle Haagse PO scholen, in eerste instantie met name aan scholen in de zogeheten ‘APC gebieden’, waar de hulp het hardst nodig is.

Tijdens dit atelier delen ouders die op dit moment betrokken zijn bij ouderpartnerschap projecten op Yunus Emre, Anne Frank en Grote Beer hun ervaringen, vertellen de projectleiders van Ons Verbind en Stichting Jeugdwerk hoe zij te werk gaan en ben jij als schoolleider, IB’er, ouder of adviseur welkom al je vragen te stellen over ouderpartnerschap en start je met het formuleren van een aanpak voor jouw school. Je gaat naar huis met concrete kennis waardoor je weet hoé je op jouw school aan de slag kunt gaan met ouderpartnerschap.

 

Voorbereiding

Na je inschrijving nemen we contact met je op om een kort (digitaal) voorgesprek in te plannen waarin we je in 30 minuten voorbereiden op dit atelier, zodat je weet wat je komt halen en voldaan het atelier verlaat.

 

Praktische informatie

Datum: woensdag 15 februari 2023
Tijd: inloop 8.45 uur, start 9.00 uur, afloop 12.00 uur
Locatie: IBS Yunus Emre, Van Damstraat 7, Den Haag

 

Voor wie is dit atelier bedoeld?

Voor iedereen van en rondom de school die graag aan de slag wil met ouderpartnerschap en alvast een vliegende start wil maken. Ben je een schoolleider, IB’er, ouder of adviseur? Voel je welkom en meld je aan.

 

>> Meld je aan via de knop bovenaan deze pagina.